Menu
Παιδικό Ιχνογράφημα: Προσέγγιση & Ερμηνεία

Παιδικό Ιχνογράφημα: Προσέγγιση & Ερμηνεία

Επιστημονικό Σεμινάριο

Το σχέδιο κάθε παιδιού, ιδιαίτερα των μικρότερων, είναι ένας τρόπος έκφρασης, μια εικόνα του εαυτού του. Ζωγραφίζοντας, αποτυπώνει σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες, προβλήματα, ανάγκες και «συνομιλεί» με τους μεγάλους. Στοιχεία της προσωπικότητας που δεν εκφράζονται λεκτικά, αποτυπώνονται στο χαρτί και η ζωγραφιά λειτουργεί ως μέσο διευκολυντικό της ανάπτυξης.  Ως ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία αποτελεί μια από τις «γλώσσες» αφήγησης ιστοριών, που διαφορετικά θα μας έμεναν άγνωστες. Αν γνωρίζουμε να «διαβάζουμε» τα σχέδιά τους, μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις σ’ όλα αυτά που θέλει να πει το παιδί, πρώτα απ’ όλους στη μαμά και τον μπαμπά.
Ως μέσο επικοινωνίας, ανάμεσα στο θεραπευτή και το παιδί, η ζωγραφική, το σχέδιο, εγκαθιστά την μεταξύ τους σχέση και αφού σχετίζεται με τη νοητική ηλικία, θα μπορούσε να συμβάλλει στην αξιολόγηση της νοημοσύνης ως συμπληρωματικό εργαλείο. Επίσης, καθώς προκύπτουν απ’ αυτό συμπεράσματα σχετικά με το γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο του παιδιού, συμπληρώνει τη διαγνωστική αξιολόγηση για συναισθηματικά προβλήματα, ανάπτυξης και κοινωνικά. Ως απλές σχεδιάσεις γραμμών, χωρίς χρώματα, είτε ως ολοκληρωμένες ζωγραφιές, το παιδικό ιχνογράφημα αποτελεί καθρέπτη της προσωπικότητας, της νοημοσύνης και του εσωτερικού κόσμου, με την ανάδυση των συνειδητών και ασυνείδητων συναισθημάτων τους. Μας φανερώνει πως η δημιουργικότητα είναι χάρισμα του ανθρώπου που εμφανίζεται από την παιδική ηλικία.

Το σεμινάριο προσφέρει γνώσεις προκειμένου όποιος το παρακολουθήσει να κατανοήσει τη ψυχολογική ερμηνεία ενός παιδικού σχεδίου (της προσχολικής και παιδικής ηλικίας). Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, οι γονείς, οι ειδικοί θεραπευτές, οι παιδαγωγοί, οι εκπαιδευτικοί, οι εικαστικοί, θα πάρουν πληροφορίες γι’ αυτή τη θεμελιώδη κι αποκαλυπτική δραστηριότητα του παιδιού και για τον τρόπο που αυτό βιώνει τον εαυτό του και τον κόσμο. Με το ιχνογράφημα, το παιδί εξωτερικεύει συναισθήματα, εμπειρίες, επιλύει προβλήματα, έτσι ώστε το σχέδιο ν’ αποτελεί μέσο αξιολόγησης των συναισθηματικών συγκρούσεων του παιδιού, αλλά και μέσο διευκολυντικό της ανάπτυξής του. Επιδιώκεται η καλύτερη κατανόηση της θεωρίας μέσα από κλινικό υλικό και παραδείγματα.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο είναι:
• Το ιχνογράφημα και η σημασία του ως μέσο έκφρασης των παιδιών.
• Θεωρητικές προσεγγίσεις: η ερμηνεία του μουντζουρώματος, η εξέλιξη του ιχνογραφήματος ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, ανάλυση σημαντικών στοιχείων όπως το χρώμα, το κράτημα του μολυβιού, η κάλυψη της κόλας, το σημείο εκκίνησης, η γραμμή, η πίεση στο χαρτί, η μορφή, οι σημαντικές παραλείψεις ή προσθήκες.
• Το παιδικό σχέδιο ως προβολική δοκιμασία: τα πιο συνήθη θέματα των παιδικών σχεδίων και η ερμηνεία τους, «το σχέδιο της ανθρώπινης φιγούρας», «το δέντρο», «το σπίτι», «η οικογένεια» , «τα ζώα», «τα μηχανικά σχήματα».
• Παρουσίαση παιδικών σχεδίων-σχολιασμός.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων , εικαστικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση του παιδικού ιχνογραφήματος. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, δραματοθεραπευτές  κ.α, που συνεργάζονται με παιδιά και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που επιζητούν να κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά τους.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia logo      socialpolicy    


filologikos istotopos

Θεματικές:

Τι είναι το ιχνογράφημα


Ήδη από την ηλικία των 2 ή 3 χρ., το μικρό παιδί μουτζουρώνει, τραβά γραμμές, αφήνει ίχνη, σημάδια, που εκφράζουν όλα όσα έχει να πει. Κάθε γραμμή δηλώνει κάτι κι όλες μαζί συνθέτουν μια ιστορία: τα συναισθήματα, τους φόβους, τις επιθυμίες του. Σύμφωνα με τον Piaget,  τα παιδικά σχέδια βρίσκονται ανάμεσα στο συμβολικό παιγνίδι και στις νοερές εικόνες. Χωρίς φανερό λόγο, παρέχουν ευκαιρίες αφομοίωσης, στο βαθμό που μέσω του σχεδίου αναδημιουργούν και κατανοούν προσωπικά σημαντικά γεγονότα.Η εξέλιξη του παιδικού σχεδίου με την ηλικία-το μουντζούρωμα (1-3χρ.)


Το μουντζούρωμα  είναι μια οικουμενική δραστηριότητα. Ξαναζωντανεύει τα πρωτόγονα σχέδια και τη δυνατότητα να εκφραστεί ο εαυτός με αποτύπωμα. Το παιδί, αφήνοντας ένα ίχνος, νιώθει πως υπάρχει και την έντονη επιθυμία να το πει σε όλους. Είναι η στιγμή της δημιουργίας του γραπτού λόγου που θα μετατραπεί σε επικοινωνία. Στον τρόπο σχεδίασης και στο γραφικό  ίχνος εμπεριέχονται ο αυθορμητισμός, ο έλεγχος, η κάλυψη του χώρου, η επικράτηση καμπύλων γραμμών ή γωνιών, στοιχεία που μπορούμε να επισημάνομε και να ερμηνεύσομε. Το αισθητηριακό στοιχείο, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και το κινητικό στοιχείο, ο τρόπος που επιδρά στο χαρτί, αποκτούν μεγάλη σημασία.Ερμηνεία του σχεδίου στην ηλ. 3-4χρ.


Μετά το στάδιο του μουντζουρώματος, το παιδί, ακολουθώντας την φυσιολογική  ψυχοκινητική του ανάπτυξη , εκφράζεται αυθόρμητα με τις μορφές και τα σχήματα και τα συνοδεύει με λόγια. Με  σχεδιαστική δεξιότητα και προσωπική ικανότητα  εξερευνά συνειδητά το χώρο με τις σύνθετες μορφές. Τα σχήματα γεννιούνται από την τελειοποίηση των μορφών και την συνειδητοποίηση από το παιδί ότι όσο περισσότερο το σχέδιό του μοιάζει με την πραγματικότητα, τόσο περισσότερο εκτιμάται από τους  μεγάλους.  Μ’ αυτή τη δημιουργική δράση το παιδί κυριαρχεί συμβολικά στον κόσμο με το να τον περιορίζει στο χαρτί, ικανοποιώντας έτσι την φυσική του ανάγκη για παντοδυναμία.


Το τεστ της οικογένειας


Το παιδί σχεδιάζει την οικογένειά του και με τον τρόπο αυτό διηγείται τη χαρά, ή αντίθετα τον φόβο, τη ζήλεια, τις αγωνίες, τις στενοχώριες του. Οι ανάγκες του να είναι αγαπητό, αποδεκτό από την οικογένεια παραμένουν διαχρονικές.


Το τεστ του σπιτιούΠολύ συχνό στα παιδικά σχέδια, υπάρχει ήδη στο μουντζούρωμα κι εκφράζει την επιθυμία του παιδιού να ζήσει σε μια «ασφαλή στέγη». Αναπαριστά τον τρόπο ζωής του παιδιού, τη σχέση με τους γονείς του, το ρόλο του στην οικογένεια και τον τρόπο προετοιμασίας του ν’ αντιμετωπίσει τον έξω κόσμο.


Το τεστ του δέντρου


Στην ψυχανάλυση, το δέντρο αποτελεί σύμβολο του Εαυτού και αναπαριστά το ίδιο το άτομο που το σχεδιάζει. Το ολοκληρωμένο σχήμα του δέντρου εμφανίζεται μόνο στην ηλικία 4-6 χρ. Με το τεστ αυτό, παίρνομε στοιχεία για την κατανόηση του χαρακτήρα του παιδιού. Η ανάλυση και ερμηνεία του γίνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κάλυψη της κόλας και τα στοιχεία του δέντρου: ρίζες, κορμός, φύλλωμα.


Το τεστ της ανθρώπινης φιγούρας


Σχεδιάζοντας έναν άνθρωπο, το παιδί αναπαριστά ασυνείδητα την αντίληψη που έχει για το σώμα του και το πώς νιώθει για τον εαυτό του. Το τεστ αυτό, μας δίνει μια πρώτη εικόνα της ψυχοσωματικής ανάπτυξης και του επιπέδου σχεδιαστικής εξέλιξης του παιδιού. Αναλύονται κι ερμηνεύονται οι διαστάσεις κι οι αναλογίες της φιγούρας, η σχεδιαστική γραμμή, τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Με τη βοήθεια του τεστ, ο θεραπευτής είναι σε θέση να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του παιδιού και να το ενθαρρύνει στην πορεία της ανάπτυξής του.


Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Η Κατερίνα Μέντη παρακολούθησε και τελείωσε το τμήμα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και από το ίδιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών έλαβε την ιατρική ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής και στη συνέχεια το διδακτορικό της δίπλωμα που αφορά το αντικείμενο της Παιδοψυχιατρικής. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις πάνω στις ψυχοθεραπείες και σε θέματα που αφορούν την Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική μέσα από προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης, σεμινάρια, συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές εκδηλώσεις ως ομιλήτρια καθώς και εισηγήτρια σε σεμινάρια φορέων υγείας και της κοινότητας. 


Διαβάστε περισσότερα...

 


Εργάζεται ως κλινικός ιατρός στον ιδιωτικό τομέα 17 συνεχή έτη, ενώ έχει εργασθεί και για 2 έτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης ΑΤΕΙ Πατρών στο Τμήμα Νοσηλευτικής για 7 συνεχή έτη, όπου δίδασκε το μάθημα της Ψυχιατρικής. Δραστηριοποιείται στη φροντίδα των ασθενών ιδιωτικά αλλά και εθελοντικά, τα τελευταία 3 έτη σε συνεχή βάση, συμμετέχοντας σε ομάδες ψυχοεκπαίδευσης σε δομή ψυχικής υγείας, καθώς και συμβουλευτική εργασία σε συλλόγους ασθενών με χρόνιες παθήσεις.
Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ενδιαφέροντά της, αφορούν την αυτοκτονικότητα και χρήση ουσιών, την ψυχοπαθολογία της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας, την ανάπτυξη στην προσχολική ηλικία και τις διαταραχές της, κακοποίηση και ψυχιατρικό δίκαιο, διαταραχές διατροφής, σωματική υγεία του ψυχιατρικού πληθυσμού, εφαρμογή e-health για την πρόνοια ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ψυχοθεραπεία, ψυχοεκπαίδευση και κοινωνική ψυχιατρική, ιδιαίτερα στην πρόληψη και την αποκατάσταση.


Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι οι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  8 Απριλίου

 • Ώρα Προσέλευσης

  10.00-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30-15.30

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Εικαστικοί, Ψυχολόγοι, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κονωνικοί Λειτουργοί, Γονείς, Φοιτητές

 • Μορφή

  Δια Ζώσης 

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  Φάκελος συνέδρου | Μπλοκ σημειώσεων | Στυλό

Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Συχνές Ερωτήσεις:

Για ποιο λόγο να συμμετέχω στα προγράμματα της Employ;


Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες μέσω αναγνωρισμένου κύρους επιμορφωτών. Για όλους τους επιμορφωτές αναρτάται αναλυτικό βιογραφικό προκειμένου να γνωρίζετε πλήρως το υπόβαθρο και την αξία τους. H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή και πλέον εμπειρία και πλέον στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 700 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 500. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία - φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.


Θέλω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να το παρακολουθήσω.


Μην στεναχωριέστε. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ακολούθως και εμείς θα σας δώσουμε περιθώριο να αποφασίσετε μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή. Θα σας αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες και εφόσον το αποφασίσετε, προχωράτε στη συνέχεια στην οριστικοποίηση της συμμετοχής σας.


Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;


Είτε μπορείτε να δείτε ακολούθως τη διαδικασία και να δηλώσετε συμμετοχή μέσω διαδικτύου είτε να μας καλέσετε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2310.230545 ή 211.7706766 καθημερινά 09.00-18.00.


Χώρος Διεξαγωγής:


Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση


 


 

Δίδακτρα:

45€
Για εγγραφές μέχρι 04/04/2017

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
55€
Για εγγραφές μέχρι 04/04/2017

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή
65€
Για εγγραφές από 05/04/2017 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αίτηση συμμετοχής:

Παιδικό Ιχνογράφημα | Πάτρα

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ*
Invalid Input

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ*
Invalid Input

ΠΟΛΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ*
Invalid Input

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ:*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ;*
Invalid Input

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΘΕΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

Για να οριστικοποιήσετε τη συμμετοχή σας πρέπει να κάνετε απαραιτήτως τις ακόλουθες ενέργειες:1. Αποστέλλετε την παρούσα αίτηση συμμετοχής και αναμένετε ενημερωτικό μήνυμα στο e-mail που δηλώσατε εντός 48 ωρών.

2. Μόλις λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, μπορείτε να προχωρήσετε σε κατάθεση της προκαταβολής που είναι 15€.

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (15€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:
 
EUROBANK 0026.0037.01.0200499162
(IΒΑΝ GR1102600370000010200499162)
Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ - ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY
 
Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Μ19 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.
(Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. Επίσης, μέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

3. Εάν είστε σε κατηγορία που δικαιούστε ειδική έκπτωση (φοιτητής/τρια-άνεργος/η) θα πρέπει να προσκομίστε και σχετικό αποδεικτικό (πάσο, βεβαίωση ανεργίας κ.λπ.) κατά την ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης διαφορετικά δεν ισχύει η σχετική έκπτωση.

4. Εάν είστε εταιρεία-φορέας και επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη γραμματεία για τα στοιχεία έκδοσης τιμολογίου μόλις αποστείλετε την παρούσα αίτηση.

5. Διαδικαστικές Επισήμανσεις
α. Η συμμετοχή σας θεωρείται δεδομένη μόνο με την εμπρόθεσμη κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό και επιβεβαίωση της συμμετοχής σας είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε τηλεφωνικά.
β. Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται μόνον εφόσον αποσταλεί φαξ / email ακύρωσης με τα στοιχεία του συμμετέχοντα 10 ημέρες πριν την εκδήλωση. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό παρακρατείται εξολοκλήρου και μπορεί μόνο να αντικατασταθεί η συμμετοχή σας με άλλο πρόσωπο για το οποίο θα πρέπει να ενημερώσετε τηλεφωνικά την εταιρεία τουλάχιστον (2) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.
γ.  Σε περίπτωση ματαίωσης της δραστηριότητας υπό ευθύνη της εταιρείας το πόσο επιστρέφεται στους δικαιούχους.
δ. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και τηλεφωνικά. Με την παρούσα ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνετε ότι κατανοήσατε και έχετε ενημερωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα μας www.e-employ.gr για τη σχετική δραστηριότητα που αναφέρετε πως επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

6. Σε περίπτωση που αποδέχεστε τα παραπάνω (παρ. 1.2.3.4.5) πατήστε αποστολή για να οριστικοποιήσετε την αίτηση συμμετοχής σας. 

*
Invalid Input

Η ανακοίνωση της επιμόρφωσης σε μορφή PDF:

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf εδώ

Ημερομηνία:
8 Απριλίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΠΑΤΡΑ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

Δυσορθογραφία: Αντιμετώπιση μέσω της Γραμματικής

ΑΘΗΝΑ

Δυσορθογραφία: Αντιμετώπιση μέσω της Γραμματικής

Επιστημονικό Σεμινάριο

1 Απριλίου

Μεθοδολογία της Διδακτικής των Αρχαίων Ελληνικών

ΑΘΗΝΑ

Μεθοδολογία της Διδακτικής των Αρχαίων Ελληνικών

Επιστημονικό Σεμινάριο

2 Απριλίου

Το Παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Εργαλείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Εργαλείο

Βιωματικό Σεμινάριο

8 - 9 Απριλίου

Παιδικό Ιχνογράφημα: Προσέγγιση & Ερμηνεία

ΠΑΤΡΑ

Παιδικό Ιχνογράφημα: Προσέγγιση & Ερμηνεία

Επιστημονικό Σεμινάριο

8 Απριλίου

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

6-7 Μαΐου

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

13-14 Μαΐου

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΑΘΗΝΑ

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

27-28 Μαΐου

Δείτε τις προηγούμενες δράσεις δια βίου εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
Αμπελόκηποι
T. 211 7706766 / 213 0360288
F. 211 7704544
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Βασ. Όλγας 97, 546 43
T. 2310 230545
F. 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×