Menu
Το Παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Εργαλείο

Το Παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Εργαλείο

Βιωματικό Σεμινάριο

Το παιδικό ιχνογράφημα είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας για να μπορέσουν να κατανοήσουν την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί. Μέσα από αυτή την τεχνική το παιδί μπορεί να εκφράσει τα βαθύτερα συναισθήματα του. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και η δημιουργία μιας γέφυρας με τον εξωτερικό κόσμο. Η σύνδεση του εσωτερικού με τον εξωτερικό κόσμο δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να δώσει νόημα σε ανεπεξέργαστα κομμάτια του Εαυτού, να τα εκφράσει και να τα συμβολοποιήσει. Για να μπορέσει όμως να γίνει αυτό χρειάζεται και ο Άλλος. Σε θεραπευτικό πλαίσιο ο θεραπευτής προσπαθεί να αναπαραστήσει μέσα του σε ένα μη συμβολικό επίπεδο την εμπειρία του παιδιού, να την ζήσει και να την βιώσει στο επίπεδο της σωματικής αίσθησης και κατόπιν να αρχίσει να συμβολοποιεί την εμπειρία και να την κάνει αντικείμενο σκέψης και επεξεργασίας σε ένα συμβολικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα ο ρόλος του είναι να επιστρέψει αυτή την επεξεργασία πίσω στο παιδί μέσα από την ερμηνεία. Οι διεργασίες αυτές δεν είναι τόσο γραμμικές όσο ακούγονται καθώς συνήθως συμβαίνουν ταυτόχρονα και είναι εμπεδωμένες η μία μέσα στην άλλη. Η δημιουργία αυτού του  «ενδιάμεσου χώρου» αναπτύχθηκε από τον  D. Winnicott. Ο D.Winnicott μιλάει για αυτόν τον τόπο μεταξύ του παιδιού και του  θεραπευτή/γονέα/εκπαιδευτικού, όπου ο τελευταίος κατανοεί, στηρίζει και επιτρέπει στο παιδί να εξελιχθεί και να δημιουργήσει έναν αληθές εαυτό.

Το παιδικό ιχνογράφημα όπως οποιοδήποτε άλλο εκφραστικό μέσο που χρησιμοποιείται για την ανάδυση του ψυχισμού του παιδιού δεν είναι αρκετό από μόνο του για να αναγνωρίσει ο ενήλικας αυτό που θέλει να μεταφέρει το παιδί. Ο ενήλικας - θεραπευτής, γονέας, εκπαιδευτικός- καλείται να κατανοήσει, να επεξεργαστεί και να δώσει νόημα σε αυτά που φέρνει το παιδί. Για να μπορέσει όμως να δει «πραγματικά» τις ανάγκες του παιδιού θα πρέπει ο ίδιος να περάσει από ένα δικό του εσωτερικό βίωμα, να βιώσει ξανά το δικό του εσωτερικό παιδί που κρατάει μέσα του και το μεταφέρει σε όλες τις σχέσεις του. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει ο θεραπευτής, γονέας, εκπαιδευτικός να δει την «ιστορία» που φέρνει το παιδί μέσα από τη ζωγραφική αλλά και σε σχέση με τον περιβάλλον του. Μέσα από ατομικές και ομαδικές βιωματικές τεχνικές και σε σύνδεση με τη θεωρία, αυτό το σεμινάριο στοχεύει:
1. Σε μία πρώτη προσπάθεια να κατανοήσει ο εκπαιδευόμενος τον “ενδιάμεσο χώρο” μεταξύ του παιδιού και του ενήλικα.
2. Στην κατανόηση της παιδικής ζωγραφικής ως μέσο έκφρασης συναισθημάτων και εμπειριών του παιδιού.
3. Στην κατανόηση της θεραπευτικής διαδικασίας μέσα από τη ψυχαναλυτική-ψυχοδυναμική προσέγγιση.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε Eπαγγελματίες της ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τη συγκεκριμένη προσέγγιση για μία βαθύτερη κατανόηση του ψυχισμού του παιδιού.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia logo      socialpolicy    


filologikos istotopos

Θεματικές:

Θεματική 1 


- Εισαγωγή ενός θεραπευτικού πλαισίου μέσα από τη ψυχαναλυτική-ψυχοδυναμική προσέγγιση
- Το σώμα ως μέσο αλληλεπίδρασης με τους Άλλους
- Βιώνοντας το παιδί μέσα από εμάς
- Το χαρτί γίνεται ο εσωτερικός κόσμος του παιδιού/ατόμου και η ζωγραφιά αποτυπώνει το συναίσθημα αυτού του κόσμου.
- Το παραμύθι σε σύνδεση με τη ζωγραφιάΘεματική 2


- Η έννοια του “ενδιάμεσου χώρου”
- Ο “Αληθές και Ψευδής Εαυτός”
- Η πρωταρχική σχέση μεταξύ του παιδιού και του γονέα
- Πως ερμηνεύουμε μία ζωγραφιά
- Η προβολή και η έννοια της στη ψυχαναλυτική προσέγγιση
- Ο ρόλος του θεραπευτή/εκπαιδευτικού/γονέα και η σχέση με το παιδί
- Παρατήρηση του εαυτού


Θεματική 3


- Το Squiggle του D. Winnicott μέσα από δυαδικό βίωμα
- Η σχέση των δύο μέσα στο χώρο
- Παρατήρηση του εαυτού μέσα από ομαδικό βίωμα
- Πως γίνεται η επεξεργασία μίας ζωγραφιάς σε θεραπευτικό πλαίσιο
- Η χρήση των υλικών και των αντικειμένων
- Η σιωπή κατά τη διάρκεια της θεραπείας και κατά τη δημιουργική φάση
- Η έννοια της φαντασίωσης και του συμβολισμού
- Η σύνδεση της ζωγραφιάς με το όνειρο
- Το τέλος της θεραπείαςΕισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Η Στέλλα Κολυβοπούλου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Goldsmith’s College, University of London, UK), στην Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης (Goldsmith’s College, University of London, UK) και δίπλωμα πάνω στην Εργοθεραπεία με κατεύθυνση Μουσικοθεραπείας (University of Middlesex, UK). Συνεχίζει την μετεκπαίδευση της στην Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία (Β.Ψ.Ε.) στο 5ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχανάλυση. Η πολυετής επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε στην γενική και ειδική αγωγή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο και σε ψυχιατρική κλινική του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. 


Διαβάστε περισσότερα...

 


Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ως ψυχοθεραπεύτρια μέσω κίνησης με ενήλικες και παιδιά (μέσα από το συμβολικό παιχνίδι) σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Το 2009 συμμετείχε στη Διεπιστημονική Ομάδα της Μονάδας Εφήβων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης μέσω προγράμματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από το 2010 μέχρι το 2016 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης της συγκεκριμένης Μονάδας. Δίδαξε στην Εταιρεία Αρωγής Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικής Στήριξης, Εκπαίδευσης και Δημιουργίας “Ψυχολογία – Τέχνη” στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως ψυχολόγος στον ξενώνα “Συνύπαρξη” με εφήβους ασυνόδευτους πρόσφυγες. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων ως προσκεκλημένη επιμορφώτρια -εισηγήτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι οι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  8 - 9 Απριλίου

 • Ώρα Προσέλευσης

  10.00-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30-15.30

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων,Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, Γονείς, Φοιτητές

 • Μορφή

  Δια Ζώσης 

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  Φάκελος συνέδρου | Μπλοκ σημειώσεων | Στυλό

Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Συχνές Ερωτήσεις:

Για ποιο λόγο να συμμετέχω στα προγράμματα της Employ;


Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες μέσω αναγνωρισμένου κύρους επιμορφωτών. Για όλους τους επιμορφωτές αναρτάται αναλυτικό βιογραφικό προκειμένου να γνωρίζετε πλήρως το υπόβαθρο και την αξία τους. H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή και πλέον εμπειρία και πλέον στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 700 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 500. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία - φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.


Θέλω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να το παρακολουθήσω.


Μην στεναχωριέστε. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ακολούθως και εμείς θα σας δώσουμε περιθώριο να αποφασίσετε μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή. Θα σας αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες και εφόσον το αποφασίσετε, προχωράτε στη συνέχεια στην οριστικοποίηση της συμμετοχής σας.


Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;


Είτε μπορείτε να δείτε ακολούθως τη διαδικασία και να δηλώσετε συμμετοχή μέσω διαδικτύου είτε να μας καλέσετε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2310.230545 ή 211.7706766 καθημερινά 09.00-18.00.


Χώρος Διεξαγωγής:


Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 – 307


Γραμμές Αστικής Συγκοινωνίας


Νο 78 (γραμμή Αεροδρομίου), 12, 8, 19, 58, 52, 51, 9, 54

Δίδακτρα:

75€
Για εγγραφές μέχρι 4/4/2017

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
95€
Για εγγραφές μέχρι 4/4/2017

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή
115€
Για εγγραφές από 5/4/2017 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αίτηση συμμετοχής:

Παιδικό Ιχνογράφημα | Θεσσαλονίκη

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ*
Invalid Input

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ*
Invalid Input

ΠΟΛΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ*
Invalid Input

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ:*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ;*
Invalid Input

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΘΕΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

Για να οριστικοποιήσετε τη συμμετοχή σας πρέπει να κάνετε απαραιτήτως τις ακόλουθες ενέργειες:1. Αποστέλλετε την παρούσα αίτηση συμμετοχής και αναμένετε ενημερωτικό μήνυμα στο e-mail που δηλώσατε εντός 48 ωρών.

2. Μόλις λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, μπορείτε να προχωρήσετε σε κατάθεση της προκαταβολής που είναι 15€.

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (15€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:
 
EUROBANK 0026.0037.01.0200499162
(IΒΑΝ GR1102600370000010200499162)
Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ - ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY
 
Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Κ18 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.
(Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. Επίσης, μέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

3. Εάν είστε σε κατηγορία που δικαιούστε ειδική έκπτωση (φοιτητής/τρια-άνεργος/η) θα πρέπει να προσκομίστε και σχετικό αποδεικτικό (πάσο, βεβαίωση ανεργίας κ.λπ.) κατά την ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης διαφορετικά δεν ισχύει η σχετική έκπτωση.

4. Εάν είστε εταιρεία-φορέας και επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη γραμματεία για τα στοιχεία έκδοσης τιμολογίου μόλις αποστείλετε την παρούσα αίτηση.

5. Διαδικαστικές Επισήμανσεις
α. Η συμμετοχή σας θεωρείται δεδομένη μόνο με την εμπρόθεσμη κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό και επιβεβαίωση της συμμετοχής σας είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε τηλεφωνικά.
β. Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται μόνον εφόσον αποσταλεί φαξ / email ακύρωσης με τα στοιχεία του συμμετέχοντα 10 ημέρες πριν την εκδήλωση. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό παρακρατείται εξολοκλήρου και μπορεί μόνο να αντικατασταθεί η συμμετοχή σας με άλλο πρόσωπο για το οποίο θα πρέπει να ενημερώσετε τηλεφωνικά την εταιρεία τουλάχιστον (2) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.
γ.  Σε περίπτωση ματαίωσης της δραστηριότητας υπό ευθύνη της εταιρείας το πόσο επιστρέφεται στους δικαιούχους.
δ. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και τηλεφωνικά. Με την παρούσα ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνετε ότι κατανοήσατε και έχετε ενημερωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα μας www.e-employ.gr για τη σχετική δραστηριότητα που αναφέρετε πως επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

6. Σε περίπτωση που αποδέχεστε τα παραπάνω (παρ. 1.2.3.4.5) πατήστε αποστολή για να οριστικοποιήσετε την αίτηση συμμετοχής σας. 

*
Invalid Input

Η ανακοίνωση της επιμόρφωσης σε μορφή PDF:

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf εδώ

Ημερομηνία:
8 - 9 Απριλίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διοργάνωση:
Βιωματικό Σεμινάριο

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

Δυσορθογραφία: Αντιμετώπιση μέσω της Γραμματικής

ΑΘΗΝΑ

Δυσορθογραφία: Αντιμετώπιση μέσω της Γραμματικής

Επιστημονικό Σεμινάριο

1 Απριλίου

Μεθοδολογία της Διδακτικής των Αρχαίων Ελληνικών

ΑΘΗΝΑ

Μεθοδολογία της Διδακτικής των Αρχαίων Ελληνικών

Επιστημονικό Σεμινάριο

2 Απριλίου

Το Παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Εργαλείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Παιδικό Ιχνογράφημα ως Διαγνωστικό Εργαλείο

Βιωματικό Σεμινάριο

8 - 9 Απριλίου

Παιδικό Ιχνογράφημα: Προσέγγιση & Ερμηνεία

ΠΑΤΡΑ

Παιδικό Ιχνογράφημα: Προσέγγιση & Ερμηνεία

Επιστημονικό Σεμινάριο

8 Απριλίου

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

6-7 Μαΐου

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

13-14 Μαΐου

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΑΘΗΝΑ

Διδακτική Μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

27-28 Μαΐου

Δείτε τις προηγούμενες δράσεις δια βίου εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
Αμπελόκηποι
T. 211 7706766 / 213 0360288
F. 211 7704544
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Βασ. Όλγας 97, 546 43
T. 2310 230545
F. 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×