Menu

Δρ ΚΟΤΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

kotios2019

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | Διευθύνων Σύμβουλος Employ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο  Κωνσταντίνος Κότιος αποτελεί συνιδρυτή του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY, o οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Έχοντας ως φιλοσοφία στη ζωή του τη ρήση «δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου κάνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα», αποφάσισε στα 28 του χρόνια να κάνει το τολμηρό βήμα, τη μεγάλη αλλαγή. Μετά από 3 χρόνια ενασχόλησης με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, πήρε τη μεγάλη απόφαση να φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του, να κυνηγήσει το όνειρο του και να ιδρύσει μαζί με τον Χρήστο Ταουσάνη την πρώτη εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, την εταιρεία EMPLOY.

Η EMPLOY, καινοτομώντας, σύνδεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ένα εταιρικό σχήμα τρεις πολύ σημαντικούς άξονες της συμβουλευτικής και της απασχόλησης: τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη δια βίου εκπαίδευση και τη συμβουλευτική καριέρας. Ως αποτέλεσμα, πολύ σύντομα αναπτύχθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη – σύντομα και στην Κύπρο – και παρουσία σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την επικράτεια. Παράλληλα, έδωσε το έναυσμα να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό μετέπειτα και πολλοί άλλοι φορείς. 

Η μετάδοση προσωπικών εμπειριών, η μετάγγιση του καινούργιου, αλλά, κυρίως, η βοήθεια σε νέους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν υπεύθυνα το μέλλον τους, πλέον έχει γίνει σκοπός της επαγγελματικής του ενασχόλησης. Σε αυτά τα 12 χρόνια, μετέδωσε τη βιωματική του αυτή εμπειρία σε περισσότερες από 1.250 διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 4.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμού και στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και περισσότερες από 5.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, συνεχίζει καθημερινά να βοηθά νέους ανθρώπους να οραματιστούν το μέλλον τους. Παράλληλα, έχει εκπαιδεύσει και στελεχώσει την πλέον εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα συμβούλων για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ καθημερινή του ενασχόληση αποτελεί η εκπαίδευση νέων συμβούλων στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική καριέρας μέσω του καινοτόμου προγράμματος συμβουλευτικής της EMPLOY.

Έντονα επηρεασμένος από την ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Θεσσαλονίκη (όπου περάτωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές) προσπάθησε να καταδείξει την βαθιά επιρροή των φιλοσοφικών αρχών στην επαγγελματική συμβουλευτική και τη διαχείριση σταδιοδρομίας μέσω της διδακτορικής διατριβής του, την οποία εκπόνησε με επιτυχία στον Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διδάσκει στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Μάθησης του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θεματολογία την Επαγγελματική Συμβουλευτική και τη Διαχείριση Σταδιοδρομίας. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, του Συλλόγου Λειτουργών Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.).   

Δεκάδες έρευνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., ενώ δημοσιεύσεις του φιλοξενούνται σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώνονται σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Λαμβάνει μέρος συστηματικά σε διαλέξεις, συνέδρια και στελεχώνει πάνελ ομιλητών σε Πανεπιστήμια, Συλλόγους και Ιδιωτικούς Φορείς πάνω στο θεματικό πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της αναζήτησης εργασίας. Τέλος, έχει συγγράψει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά οδηγών σπουδών για Μαθητές Λυκείου με τον τίτλο ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και το βιβλίο ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

                                        

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

newsletter

Wisdom is knowing what to do next, skill is knowing how to do it, and virtue is doing it

David Starr Jordan

Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up

Pablo Picasso

It's never too late to be what you might have been

George Eliot

×