Menu

Αυτοματοποιημένα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το τεστ παρέχεται είτε ατομικά σε ενδιαφερομένους μαθητές είτε σε φροντιστήρια – φορείς που επιθυμούν να το διαθέσουν ως παροχή στους μαθητές τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό

Τι είναι;

Το Career Gate Test K.17 είναι ένα σύγχρονο, αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που χαρτογραφεί την προσωπικότητα και καταγράφει με ακρίβεια τις πραγματικές κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα άτομο.

Πώς υλοποιείται;

Το Career Gate Test Κ.17 χορηγείται εύκολα και σύντομα μέσω υπολογιστή σε περίπου μισή ώρα. Ο μαθητής απαντά με «ναι» ή «όχι», σε απλές ερωτήσεις, ενδιαφερόντων και προτιμήσεων, όπως λ.χ. : «θα σε ενδιέφερε να διδάσκεις σε παιδιά;», «θα σε ενδιέφερε να μάθεις με ποιο τρόπο λειτουργεί μια ηλεκτρική μηχανή;». Οι απαντήσεις του συγκεντρώνονται αυτόματα σε ειδικό αρχείο λογισμικού και εκτυπώνονται σε καλαίσθητο έντυπο με 50-60 σελίδες μεγάλου σχήματος Α4, όπου περιέχονται έγχρωμα ιστογράμματα, πίνακες, αναλυτικά και κατανοητά κείμενα.

Τι περιλαμβάνει;

Η εξατομικευμένη προσωπική έκθεση του Career Gate Test K.17, περιλαμβάνει κυρίως τα ακόλουθα: 

  • Τόπο, χρόνο, στοιχεία χρήστη και έλεγχο ειλικρίνειας των απαντήσεων.
  • Διασπορά της προσωπικότητας, των ενδιαφερόντων και των κλίσεων του χρήστη στους έξι τύπους προσωπικότητας του Holland.
  • Διασπορά των επαγγελματικών κλίσεων του χρήστη στις δεκαεπτά μεγάλες ομάδες επαγγελμάτων και στις έξι επικρατέστερες ομάδες-υποομάδες της ταξινόμησης Κ.17.
  • Ανάδειξη 33 επαγγελμάτων που ταιριάζουν περισσότερο με την προσωπικότητα του χρήστη και αντιστοιχούν κυρίως σε επίπεδο ανώτερης,  ανώτατης ή και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
  • Ανάδειξη 16 επαγγελμάτων που ταιριάζουν περισσότερο με την προσωπικότητα του χρήστη και αντιστοιχούν κυρίως σε επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης.
  • Προσδιορισμό του εύρους των διεξόδων ενός επαγγέλματος σε άλλα επαγγέλματα ή ειδικότητες.
  • Έγχρωμα ιστογράμματα και πίνακες με αναλυτικά, περιεκτικά και κατανοητά κείμενα.

Που αξιοποιείται; 

Το τεστ χορηγείται μέσα από δίκτυο συνεργατών και πιστοποιημένων συμβούλων  σταδιοδρομίας, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, δήμους, συλλόγους γονέων, σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής καριέρας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, ύστερα από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, το διαθέτει σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας, στην Τουρκία χορηγείται μέσα από μεγάλο δίκτυο φροντιστηρίων, ενώ προωθείται επίσης με επιτυχία και σε άλλες χώρες.

Η σπουδαιότητά του;

Το Career Gate Test K.17 έχει καταρτιστεί με βάση οικονομικά, ψυχομετρικά και εκπαιδευτικά δεδομένα και στηρίζεται σε πολυετείς έρευνες επιστημονικής ομάδας, υπό την αιγίδα του Θεόδωρου Κατσανέβα, Ph.D (L.S.E.), M.A. (Warwick), καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οικονομική της εργασίας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Το τεστ είναι επιστημονικά ορθό, σύντομο και κατανοητό, έχει σταθμιστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στην πράξη και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πλέον σημαντική απόφαση ζωής ενός ανθρώπου, αυτή για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Πώς θα βοηθήσει τους μαθητές;

Το τεστ μέσω της προσωπικής έκθεσης του κάθε μαθητή εξάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προκειμένου να δείξει ποια επαγγέλματα ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη και ανάλυση από έμπειρους και πιστοποιημένους συμβούλους, το τεστ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό που συμβάλει στις εύστοχες επιλογές σταδιοδρομίας. Με την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής, ο μαθητής είναι σε θέση να ανακαλύψει και να στοχεύσει σχολές και επαγγέλματα που ταιριάζουν με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα του.

Πότε πρέπει να το υλοποιήσει ένας μαθητής;

Η ιδανική ηλικία –λόγω και των ιδιαιτεροτήτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος- για ένα μαθητή/τρια είναι όταν βρίσκεται στην Α’ Λυκείου, δίχως αυτό να σημαίνει πως και σε μεγαλύτερη ηλικία δεν μπορεί να υλοποιηθεί με εξίσου θετικά αποτελέσματα αλλά και να συμβάλει καθοριστικά στη λήψη εύστοχων αποφάσεων.

Που μπορεί να υλοποιηθεί;

Το τεστ μπορεί να υλοποιηθεί στους χώρους του Εκπαιδευτικού σας Οργανισμού ή ηλεκτρονικά μέσω αποστολής του ειδικού κωδικού στο email του μαθητή. Μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικούς κωδικούς σε μεγάλη ποσότητα για τους μαθητές σας καλώντας τηλεφωνικά στο 2310.230545 ή 211.7706766

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες νέα και πληροφορίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό; Γράψε μας το mail σου
×