Menu
Οδηγός Σπουδών «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα»

Οδηγός Σπουδών «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα»

Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά τμήματα, για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις Στρατιωτικές Σχολές, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αλλά και για τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. 

Επιλύστε όλες τις απορίες των μαθητών σας αναφορικά με τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο. Βοηθείστε τους να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους με τις πρόσφατες μελέτες και έρευνες αναφορικά με τα επαγγέλματα και τους κλάδους σπουδών. 

Ενημερωθείτε πλήρως, προκειμένου να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές αναφορικά με τις αυριανές σας σπουδές και το μελλοντικό σας επάγγελμα. 

Στις σελίδες του θα διαβάσετε όλα όσα επιβάλλεται να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, το μηχανογραφικό δελτίο αλλά και πρόσφατες μελέτες και έρευνες αναφορικά με τα επαγγέλματα και τους κλάδους σπουδών. Παράλληλα, μέσα από τις πληροφορίες που αφορούν το κάθε τμήμα, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε πλήρως, προκειμένου να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές αναφορικά με τις αυριανές σας σπουδές και το μελλοντικό σας επάγγελμα. Αναλυτικά περιλαμβάνει: 

 • Βάσεις, Μαθήματα και Κατευθύνσεις όλων των Τμημάτων
 • Το Νέο Λύκειο και οι αλλαγές του συστήματος
 • Επιλογή Επιστημονικού Πεδίου στο Νέο Λύκειο
 • Ομάδες Προσανατολισμού στο Νέο Λύκειο
 • Στατιστικά Στοιχεία Πανελληνίων Εξετάσεων
 • Μετεγγραφές Φοιτητών και Αντιστοιχίες Τμημάτων
 • Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα
 • Εγκύκλιοι Ειδικών Κατηγοριών και Αθλητών
 • Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων
 • Προοπτικές Απασχόλησης Αποφοίτων
 • Χώροι Απορρόφησης
 • Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Φορείς
 • Αναλυτικές Πληροφορίες για ΕΠΑ.Λ.
 • Στρατιωτικές Σχολές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
 • Αστυνομική Ακαδημία
 • Πυροσβεστική Ακαδημία

Παράλληλα, αποτελεί το μοναδικό βιβλίο με «ζωντανές» συνεντεύξεις από εκπροσώπους διαφόρων επαγγελμάτων και αποφοίτων, μέσω της τεχνολογίας των qr codes. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε, σε περισσότερα από 210 video, όλα τα χρηστικά δεδομένα και προσωπικές μαρτυρίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σπουδές και επάγγελμα, καλύπτοντας με τον καλύτερο και πιο βιωματικό τρόπο τις απορίες σας αναφορικά με τη φύση των επαγγελμάτων.

Το ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, εκτός από τους μαθητές, αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για όσους ασχολούνται με την ενημέρωση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, για σύμβουλους σταδιοδρομίας, εκπαιδευτικούς, φροντιστές αλλά παράλληλα γονείς και φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το σύστημα πρόσβασης σε όλα τα τμήματα αλλά και να μάθουν επικαιροποιημένα δεδομένα για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. 

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος – Δρ. Ταουσάνης Χρήστος, είναι Διδάκτορες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλη της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας EMPLOY. Ως σύμβουλοι σταδιοδρομίας και εισηγητές σε θέματα σταδιοδρομίας, έχουν δώσει εκατοντάδες διαλέξεις επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα έχουν διενεργήσει επιστημονικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε πολλά Μ.Μ.Ε. ενώ συνεργάζονται με γνωστά τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά μέσα αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών φορέων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαίδευσης. Το παρόν βιβλίο και στο παρελθόν έχει βοηθήσει χιλιάδες μαθητές και γονείς τόσο στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού όσο και στην εύστοχη επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.  

Κεντρική διάθεση στα βιβλιοπωλεία: Εκδόσεις Πατάκη | Τιμή: 23.90 €

ONLINE ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 20,90€ + Δωρεάν Μεταφορικά

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

 1. 2018
 2. 2017
 3. 2016
 4. 2015
 5. 2014
 6. 2013
 7. 2012
 8. 2011
next
prev
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
Αμπελόκηποι
T. 213 0360288/ 211 7706766
F. 211 7704544
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες νέα και πληροφορίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό; Γράψε μας το mail σου
×