Menu

Αυτοματοποιημένα Τεστ & Ερωτηματολόγια Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το τεστ παρέχεται ατομικά σε ενδιαφερομένους μαθητές προκειμένου να τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό

Τι είναι;

Το Career Gate Test K.17 είναι ένα σύγχρονο, αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που χαρτογραφεί την προσωπικότητα και καταγράφει με ακρίβεια τις πραγματικές κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα άτομο.

Πώς υλοποιείται;

Το Career Gate Test Κ.17 χορηγείται εύκολα και σύντομα μέσω υπολογιστή σε περίπου μισή ώρα. Ο μαθητής απαντά με «ναι» ή «όχι», σε απλές ερωτήσεις, ενδιαφερόντων και προτιμήσεων, όπως λ.χ. : «θα σε ενδιέφερε να διδάσκεις σε παιδιά;», «θα σε ενδιέφερε να μάθεις με ποιο τρόπο λειτουργεί μια ηλεκτρική μηχανή;». Οι απαντήσεις του συγκεντρώνονται αυτόματα σε ειδικό αρχείο λογισμικού

Τι περιλαμβάνει;

Η εξατομικευμένη προσωπική έκθεση του Career Gate Test K.17, περιλαμβάνει κυρίως τα ακόλουθα: 

  • Διασπορά της προσωπικότητας, των ενδιαφερόντων και των κλίσεων του χρήστη στους έξι τύπους προσωπικότητας του Holland.
  • Διασπορά των επαγγελματικών κλίσεων του χρήστη στις δεκαεπτά μεγάλες ομάδες επαγγελμάτων και στις έξι επικρατέστερες ομάδες-υποομάδες της ταξινόμησης Κ.17.
  • Ανάδειξη 33 επαγγελμάτων που ταιριάζουν περισσότερο με την προσωπικότητα του χρήστη και αντιστοιχούν κυρίως σε επίπεδο ανώτερης,  ανώτατης ή και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
  • Προσδιορισμό του εύρους των διεξόδων ενός επαγγέλματος σε άλλα επαγγέλματα ή ειδικότητες.
  • Έγχρωμα ιστογράμματα και πίνακες με αναλυτικά, περιεκτικά και κατανοητά κείμενα.

Η σπουδαιότητά του;

Το Career Gate Test K.17 έχει καταρτιστεί με βάση οικονομικά, ψυχομετρικά και εκπαιδευτικά δεδομένα και στηρίζεται σε πολυετείς έρευνες επιστημονικής ομάδας, υπό την αιγίδα του Θεόδωρου Κατσανέβα, Ph.D (L.S.E.), M.A. (Warwick), καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οικονομική της εργασίας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Το τεστ είναι επιστημονικά ορθό, σύντομο και κατανοητό, έχει σταθμιστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στην πράξη και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πλέον σημαντική απόφαση ζωής ενός ανθρώπου, αυτή για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Πώς θα βοηθήσει;

Το τεστ μέσω της προσωπικής έκθεσης του κάθε μαθητή εξάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προκειμένου να δείξει ποια επαγγέλματα ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη και ανάλυση από έμπειρους και πιστοποιημένους συμβούλους, το τεστ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό που συμβάλει στις εύστοχες επιλογές σταδιοδρομίας. Με την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής, ο μαθητής είναι σε θέση να ανακαλύψει και να στοχεύσει σχολές και επαγγέλματα που ταιριάζουν με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα του.

Πότε πρέπει να το κάνω;

Η ιδανική ηλικία –λόγω και των ιδιαιτεροτήτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος- για ένα μαθητή/τρια είναι όταν βρίσκεται στην Α’ Λυκείου, δίχως αυτό να σημαίνει πως και σε μεγαλύτερη ηλικία δεν μπορεί να υλοποιηθεί με εξίσου θετικά αποτελέσματα αλλά και να συμβάλει καθοριστικά στη λήψη εύστοχων αποφάσεων.

Που μπορώ να το κάνω;

Το τεστ υλοποιείται στα γραφεία της εταιρείας EMPLOY ή ηλεκτρονικά μέσω αποστολής του ειδικού κωδικού και αποτελεί την πρώτη φάση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ατομικής Συμβουλευτικής Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου.

Μπορείτε να υλοποιήσετε το τεστ καλώντας τηλεφωνικά στο 2310.230545 ή 211.7706766 (ή να το προμηθευτείτε άμεσα από εδώ.)

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες νέα και πληροφορίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό; Γράψε μας το mail σου
×