Menu
Αντίστροφη Τάξη: Νέο μοντέλο διδασκαλίας

Αντίστροφη Τάξη: Νέο μοντέλο διδασκαλίας

Επιστημονικό Σεμινάριο
Η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς ζούμε και εργαζόμαστε στην Κοινωνία της Δημιουργικότητας, γίνεται με γοργούς ρυθμούς μεταβάλλοντας το παλαιό διδακτικό μοντέλο. Με τη χρήση των Νέων Μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία επιχειρείται η αναζήτηση και εξεύρεση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας που να είναι κοντά στα ενδιαφέροντα και τα βιώματα των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί, προσπαθώντας να κινητοποιήσουν τους μαθητές θα πρέπει να προσεγγίσουν τις νέες μορφές γνώσης, να πραγματεύονται τις νέες μορφές της και να ενσωματώνουν την τεχνολογία σε καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα. Τέτοια τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης μπορεί να συνδυάσει η μικτή μάθηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αξιοποίηση του μοντέλου της αντεστραμμένης διδασκαλίας (Flipped classroom).

Πρόκειται για μια προσέγγιση μικτής ή υβριδικής μάθησης, κατά την οποία γίνεται ένας συνδυασμός παραδοσιακής διδασκαλίας και εκπαιδευτικών δράσεων από απόσταση με την αξιοποίηση του διαδικτύου. Σε αυτό το μοντέλο οι μαθητές έχουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης τόσο με τον εκπαιδευτικό και με τους συμμαθητές τους όσο και με online εκπαιδευτικό υλικό. Γενικά, η αντεστραμμένη διδασκαλία υποστηρίζει ευέλικτα μαθησιακά περιβάλλοντα στα οποία οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν πότε, που, τι και πώς θα μελετήσουν και θα μάθουν.

Σκοπός Επιμόρφωσης
Στο πλαίσιο αξιοποίησης των Νέων Μέσων η συγκεκριμένη επιμόρφωση επιδιώκει την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με την μεθοδολογική προσέγγιση της Ανεστραμμένης διδασκαλίας και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό ηλεκτρονικού μαθήματος με παιδαγωγικά κριτήρια. Ειδικότερα γίνεται αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος για την δημιουργία βιντεομαθημάτων και δίνονται χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές.

Μαθησιακοί Στόχοι
Το επιστημονικό σεμινάριο έχει ως στόχο:
1. Την εξοικείωση με την εκπαιδευτική μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης (Flipped Classroom).
2. Να κατανοήσουν τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό ηλεκτρονικών μαθημάτων.
3. Να μάθουν πως μπορούν να δημιουργούν βιντεομαθήματα στο πλαίσιο της ανεστραμμένης τάξης.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που αναζητούν καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας που να είναι κοντά στα ενδιαφέροντα και τα βιώματα των μαθητών και προσεγγίσουν τις νέες μορφές γνώσης με την ενσωμάτωση της τεχνολογία σε καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:
Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Ο Γιάννης Σουδίας είναι δάσκαλος με 20ετή υπηρεσία σε δημόσια σχολεία. Ασχολείται με τις ΤΠΕ και με την ένταξή τους στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Είναι δημιουργός ψηφιακών μαθησιακών αντικειμένων με εργαλεία συγγραφής ηλεκτρονικών μαθημάτων τα οποία βρίσκονται, μαζί με την υπόλοιπη δουλειά του, στον ιστότοπο http://anoixtosxoleio.weebly.com. Συμμετέχει ως εισηγητής σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια με θέματα που ανήκουν στο ευρύτερο πλαίσιο «ΤΠΕ και Εκπαίδευση».

Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι, εξειδικευμένοι και επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  30/03/2019

 • Ώρα Προσέλευσης

  10.00-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30-15.30

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Παιδαγωγοί, Φοιτητές

 • Μορφή

  Δια Ζώσης 

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  Φάκελος συνέδρου | Μπλοκ σημειώσεων | Στυλό

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίδακτρα:

35€
Για εγγραφές μέχρι 28/03/2019

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
45€
Για εγγραφές μέχρι 28/03/2019

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή
55€
Για εγγραφές από 29/03/2019 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αίτηση συμμετοχής:

Αντίστροφη Τάξη | Θεσσαλονίκη

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
30 ΜΑΡΤΙΟΥ
Τόπος διεξαγωγής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
Αμπελόκηποι
T. 213 0360288/ 211 7706766
F. 211 7704544
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Βασ. Όλγας 97, 546 43
T. 2310 230545
F. 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×