Menu
Διαπολιτισμικός γραμματισμός και γλωσσική διδασκαλία σε δίγλωσσους μαθητές με μεταναστευτική/προσφυγική βιογραφία

Διαπολιτισμικός γραμματισμός και γλωσσική διδασκαλία σε δίγλωσσους μαθητές με μεταναστευτική/προσφυγική βιογραφία

Διαδικτυακό Σεμινάριο

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα εστιάσει στην παροχή τόσο θεωρητικών όσο μεθοδολογικών/πρακτικών γνώσεων αναφορικά με την καλλιέργεια του διαπολιτισμικού γραμματισμού σε τάξεις με γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία των δίγλωσσων μαθητών ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καλλιέργεια του διαπολιτισμικού γραμματισμού των μαθητών μέσω της ενίσχυσης στρατηγικών, δεξιοτήτων, διαπολιτισμικών στάσεων και αξιών καθώς επίσης και της πολυπολιτισμικής ενημερότητας. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μπορούν να εφαρμοστούν με στόχο την καλλιέργεια διαπολιτισμικά εγγράμματων μαθητών.

Στόχος Επιμόρφωσης

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές θεωρητικές και μεθοδολογικές αρχές της καλλιέργειας ικανοτήτων διαπολιτισμικού γραμματισμού στους μαθητές ενώ ως επιπλέον βασικός στόχος του είναι να καταστήσει στους εκπαιδευτικούς εμφανές το προφίλ των δίγλωσσων μαθητών και των αναγκών εκπαίδευσής τους.

Σε ποιους απευθύνεται

- Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά πλαίσια κι έχουν μαθησιακές δυσκολίες
- Αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
- Προπτυχιακούς & Μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και απόφοιτούς ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση δίγλωσσων μαθητών.
- Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν υπό απόσπαση στο εξωτερικό διδάσκουν σε δίγλωσσους μαθητές
- Κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε δίγλωσσους μαθητές

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Ο Ισαάκ Μ. Παπαδόπουλος είναι Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διδασκαλίας της Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διδακτικό προσωπικό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης στην Ιταλία και στο University of Oregon στη Διδασκαλία της δεύτερης/ξένης γλώσσας σε μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες.


Επί του παρόντος, διδάσκει μαθήματα γλωσσολογίας και διαπολιτισμικής επικοινωνίας ενώ τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διδασκαλία της δεύτερης/ξένης γλώσσας, τη δίγλωσση/πολύγλωσση εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική επικοινωνία. Τέλος, αποτελεί κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει δημοσιεύσει κεφάλαια συλλογικών τόμων & εργασίες μόνος του ή από κοινού με άλλους ερευνητές σε αρκετά διεθνή και ελληνική έγκριτα περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  20/04/2019

 • Ώρα Σύνδεσης

  10.45-11.00

 • Ώρες Διεξαγωγής

  11.00 – 14.15

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Νηπιαγωγοί, Βρεφονηπιοκόμοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Φοιτητές

 • Μορφή

  Webinar

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  -

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Δίδακτρα:

35€
Για εγγραφές μέχρι 18/04/2019

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
45€
Για εγγραφές μέχρι 18/04/2019

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Αίτηση συμμετοχής:

Διαπολιτισμικός Γραμματισμός | Webinar

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
20 Απριλίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
Αμπελόκηποι
T. 213 0360288/ 211 7706766
F. 211 7704544
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×