Menu
Αξιολόγηση και Διδακτικές Παρεμβάσεις σε Μαθητές με Δυσλεξία

Αξιολόγηση και Διδακτικές Παρεμβάσεις σε Μαθητές με Δυσλεξία

Διαδικτυακό Σεμινάριο

Η ενασχόληση με τις λέξεις και τη Γλώσσα εν γένει προϋποθέτει την ύπαρξη και αξιοποίηση πλήθους δεξιοτήτων. Απαιτούνται λεκτικές δεξιότητες, ισχυρή μνήμη, φωνολογική επίγνωση, αφαιρετική και μεταγνωστική ικανότητα. Η Δυσλεξία αποτελεί μια σοβαρή διαταραχή των δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής, που οφείλεται σε εγγενή αίτια. Εντάσσεται στο ευρύτερο πεδίο των Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών και εκφράζεται με σοβαρές δυσκολίες σε όλα τα πεδία του μαθήματος της Γλώσσας με ειδική συμπτωματολογία κι αντιμετώπιση. Το παρόν πρόγραμμα αφορά στη διεξοδική μελέτη της Δυσλεξίας μέσω της εξέτασης των θεωρητικών μοντέλων, της αιτιολογίας, της συμπτωματολογίας, της αξιολόγησης και της ειδικής αντιμετώπισης. Η διαταραχή αυτή απαιτεί ειδική διάγνωση και διδακτική, που συνάδουν με το μαθησιακό και νευρο-ψυχολογικό προφίλ των μαθητών που έχουν διαγνωστεί με αυτού του είδους τη διαταραχή. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις διαδικασίες αξιολόγησης και παρέμβασης σε μαθητές σχολικής ηλικίας.

Στόχος Επιμόρφωσης

Σκοπός του σεμιναρίου είναι αρχικά η συνοπτική θεωρητική και πρακτική μελέτη των Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών στη Γλώσσα. Αρχικά, θα εξεταστούν συνοπτικά οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ως πεδίο ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και οι κατηγορίες τους. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ο εννοιολογικός καθορισμός της Δυσλεξίας και η παρουσίαση των θεωρητικών μοντέλων. Θα παρουσιαστούν οι μορφές της μέσω ανάλυσης περιπτώσεων. Θα αναλυθεί η αιτιολογία τους και οι επιμέρους ψυχο-φυσιολογικοί μηχανισμοί που επιδρούν σε αυτές. Θα εξεταστούν οι πρώιμες ενδείξεις και η συμπτωματολογία της διαταραχής και θα παρουσιαστούν τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα αξιολόγησης, που στοιχειοθετούν την εικόνα της διαταραχής. Τέλος, θα αναλυθούν οι αρχές εκπαιδευτικής παρέμβασης σε εξατομικευμένο επίπεδο.

Μαθησιακοί Στόχοι

Τα μαθησιακά αποτελέσματα αφορούν στην απόκτηση γνώσεων ως προς την έννοια της Δυσλεξίας, την ένταξη της διαταραχής στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και την απόκτηση δεξιοτήτων ως προς την αναγνώριση και την αντιμετώπισή της. Οι διδακτικές τεχνικές του σεμιναρίου αφορούν στα ακόλουθα: Εμπλουτισμένη εισήγηση, Ατομικές εργασίες, Προβολή εποπτικού υλικού. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση: - να κατέχουν πληροφορίες για τη Δυσλεξία, - να διακρίνουν τη Δυσλεξία ως Ειδική Μαθησιακή Διαταραχή, - να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε μαθητές με Δυσλεξία, - να σχεδιάζουν υλικό αξιολόγησης και παρέμβασης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της Δυσλεξίας και των επιπτώσεών της στη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που συνεργάζονται με παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους. Τέλος, απευθύνεται σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, που ενδιαφέρονται να λάβουν γνώσεις για το αντικείμενο.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:
Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  08/06/2019

 • Ώρα Σύνδεσης

  10.45-11.00

 • Ώρες Διεξαγωγής

  11.00 – 14.15

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, Νηπιαγωγοί, Βρεφονηπιοκόμοι, Εργο-Λόγοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Φοιτητές

 • Μορφή

  Webinar

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  -

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Δίδακτρα:

35€
Για εγγραφές μέχρι 06/06/2019

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
45€
Για εγγραφές μέχρι 06/06/2019

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Αίτηση συμμετοχής:

Μαθητές με Δυσλεξία | Webinar

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
08 Ιουνίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
Αμπελόκηποι
T. 213 0360288/ 211 7706766
F. 211 7704544
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×