Menu
Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Διήμερη Διαδικτυακή Επιμόρφωση

Περιγραφή

Η κατανόηση των βασικών κοινωνιολογικών εννοιών και οι διατυπώσεις τους σε θέματα ευρείας ανάπτυξης: Συνθετική ανάλυση και Συνδυαστικά Ερωτήματα. Μετά τις νέες οδηγίες για την ύλη και τον τρόπο εξέτασης του μαθήματος Κοινωνιολογίας, φαίνεται πως η μεγαλύτερη πρόκληση για όσους διδάξουν το μάθημα είναι η μετάδοση των βασικών κοινωνιολογικών γνώσεων σε επίπεδο διδακτικής, αλλά και η αναγνώριση των συγκεκριμένων εννοιών και των θεματικών του βιβλίου, όταν ζητούνται θέματα ευρείας ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα προγράμματα σπουδών, σκοπός του μαθήματος της Κοινωνιολογίας είναι η ανάπτυξη της κριτικής κοινωνιολογικής σκέψης, οι ικανότητες σύνθεσης, ανάλυσης και διασύνδεσης των κοινωνιολογικών γνώσεων με την προσέγγιση οικείων γεγονότων και διαδικασιών. Αυτή η διάσταση είναι πιο απαιτητική όταν ζητούνται από τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίζουν θέματα ευρείας ανάλυσης.

Στόχος Επιμόρφωσης

Σκοπός του σεμιναρίου, και μαθησιακοί του στόχοι, είναι η εννοιολογική αποσαφήνιση των βασικών εννοιών – κλειδιά των κεφαλαίων (της εξεταστέας ύλης) του βιβλίου της Κοινωνιολογίας, όπως και η εφαρμογή τους και οι τρόποι απάντησης σε σύνθετα θέματα ευρείας ανάλυσης. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αναμένεται οι συμμετέχοντες, να αναγνωρίζουν και να αποκωδικοποιούν θέματα σύνθεσης, ανάλυσης και διασύνδεσης που συσχετίζονται με βασικές γνώσεις του βιβλίου.

Μαθησιακοί Στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες:
α. να έχουν αποκτήσει βασικές/πρακτικές μεθόδους κατανόησης και προσέγγισης των στόχων της διδακτικής των θεωρητικών και ερευνητικών σχολών της Κοινωνιολογίας.
β. να έχουν αποκτήσει μια σειρά από διδακτικές προτάσεις, σχέδια μαθήματος και αξιοποίησης των δύο βιβλίων (του μαθητή και του τετραδίου εργασίας και έρευνας) του μαθήματος της Κοινωνιολογίας στη Γ Λυκείου, αλλά και των αντίστοιχων κεφαλαίων της Κοινωνιολογίας του μαθήματος των Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών της Β΄ Λυκείου προκειμένου να είναι σε θέση να καλλιεργήσουν μια εισαγωγική γνώση στους ενδιαφερομένους μαθητές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών που θέλουν να εξοικειωθούν με τη διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Λύκειο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μαθησιακή διαδικασία, τα σχέδια έρευνας και τις γραπτές ασκήσεις που προϋποθέτει το μάθημα αλλά και κάθε εκπαιδευτικό και επιστήμονα με ενεργό ενδιαφέρον στη διδακτική της Κοινωνιολογίας.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Αλεξανδρίδης Σαμουήλ, PhD Can. Κοινωνιολόγος
Ο Αλεξανδρίδης Σαμουήλ είναι κοινωνιολόγος με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Κοινωνιολογίας και των Κοινωνικών Επιστημών στη Μέση Εκπαίδευση. Παράλληλα, στο παρελθόν έχει εργαστεί σε υποδομές Κοινωνικής Υποστήριξης Νέων (Άρσις), σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, με κατεύθυνση την ποιοτική μεθοδολογία, και σε θεματικές όπως η Κοινωνιολογία της Εργασίας, η Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Ζητήματα Έρευνας της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Πολιτικής και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιμέρους πεδία της επιστήμης. Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας της Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακής ειδίκευσης από το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, την παρούσα περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνιολογίας με κατεύθυνση την Κοινωνιολογία της Συλλογικής Δράσης και την Κοινωνιολογία της Μετανάστευσης.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  07 & 08/09/19

 • Ώρα Σύνδεσης

  10.15-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30 – 14.00

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί κοινωνικών & ανθρωπιστικών επιστημών, Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας, Φοιτητές

 • Μορφή

  Webinar

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  -

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Δίδακτρα:

55€
Για εγγραφές μέχρι 05/09/2019

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
65€
Για εγγραφές μέχρι 05/09/2019

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Αίτηση συμμετοχής:

Διδακτική της Κοινωνιολογίας | Webinar

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
07 & 08 Σεπτεμβρίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Διοργάνωση:
Διήμερη Επιμόρφωση

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Διήμερη Επιμόρφωση

07 & 08 Σεπτεμβρίου

Εκπαίδευση ατόμων με αυτιστικές συμπεριφορές μέσω Video Modeling

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στο Νέο Λύκειο: Θεωρία & Πράξη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαφοροποιημένη Διδασκαλία για Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1η Διαθεματική Ημερίδα Ειδικής Αγωγής Βορείου Ελλάδος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δείτε τις προηγούμενες δράσεις δια βίου εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×