Menu
Κοινωνική και σχολική ένταξη ατόμων με αναπηρία με έμφαση στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Κοινωνική και σχολική ένταξη ατόμων με αναπηρία με έμφαση στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Περιγραφή

Η εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο έχει γίνει διεθνώς αποδεκτή ως η εκπαιδευτική πρακτική που συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνική τους πρόοδο και την κοινωνική τους ένταξη. Ωστόσο, η σχολική ένταξη των συγκεκριμένων μαθητών αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι ερευνητικές προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη διδακτικών μεθόδων και τεχνικών ιδιαίτερα αποτελεσματικών για την αντιμετώπιση διαταραχών, όπως η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Ωστόσο, τόσο οι εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής, όσο και οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής συχνά αγνοούν την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητά τους, καθώς και τις βασικές αρχές που διέπουν την εφαρμογή τους.

Στόχος Επιμόρφωσης

Σκοπός της επιμόρφωσης είναι:
α. να παρουσιάσει και να ερμηνεύσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά την ένταξή τους στο γενικό σχολείο, δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες των μαθητών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος,
β. να αναδείξει σημαντικούς διδακτικούς στόχους, που θα συμβάλλουν στην κοινωνική και σχολική πρόοδο των μαθητών, καθιστώντας την ένταξή τους ουσιαστική και ωφέλιμη,
γ. να παρουσιάσει βασικές μεθόδους και εργαλεία αξιολόγησης που θα επιτρέψουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν συστηματικά την πορεία και αποτελεσματικότητα του προγράμματος παρέμβασης,
δ. να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με διδακτικές διαδικασίες και τεχνικές που έχουν μελετηθεί εκτενώς για την αποτελεσματικότητά τους στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία, όπως η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (π.χ. συστήματα ενίσχυσης, μεθόδους ανάπτυξης των κινήτρων, καθοδήγηση με οπτικά ερεθίσματα, activity schedules, κοινωνικές ιστορίες, μεθόδους που βασίζονται στη μεσολάβηση των συνομηλίκων, στρατηγικές αυτοδιαχείρισης, διαφοροποιημένη διδασκαλία).

Μαθησιακοί Στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες αναμένεται:
α. να εξοικειωθούν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά την ένταξή τους στο γενικό σχολείο και ιδιαίτερα με τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, θέτοντας τους κατάλληλους διδακτικούς στόχους που θα προάγουν τη σχολική ένταξη,
β. να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για τις μεθόδους άμεσης παρατήρησης και συλλογής ποσοτικών δεδομένων που θα διευκολύνουν την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος παρέμβασης και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την εκπαίδευση του παιδιού
γ. να γνωρίσουν εμπεριστατωμένες διδακτικές τεχνικές και διαδικασίες για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία, τις οποίες θα μπορούν να εφαρμόσουν στα πλαίσια του γενικού σχολείου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και σε επαγγελματίες που παρέχουν παράλληλη στήριξη σε μαθητές με αναπηρία που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις διδακτικές τους τεχνικές προκειμένου να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα τους μαθητές κατά την ένταξή τους στο γενικό σχολείο.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:
Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  2/11/2019

 • Ώρα Προσέλευσης

  10.00-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30-15.30

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Φοιτητές

 • Μορφή

  Δια Ζώσης 

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  Φάκελος συνέδρου | Μπλοκ σημειώσεων | Στυλό

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:

Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση

Δίδακτρα:

35€
Για εγγραφές μέχρι 31/10/2019

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
45€
Για εγγραφές μέχρι 31/10/2019

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή
55€
Για εγγραφές από 01/11/2019 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αίτηση συμμετοχής:

Κοινωνική και σχολική ένταξη ατόμων με αναπηρία | Αθήνα

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
2 Νοεμβρίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΑΘΗΝΑ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×