Menu
H Θεατρική Αγωγή στη συνεκπαίδευση των παιδιών με και χωρίς αναπηρία

H Θεατρική Αγωγή στη συνεκπαίδευση των παιδιών με και χωρίς αναπηρία

Περιγραφή

Η επιτυχία της ενσωμάτωσης εξαρτάται από τις γνώσεις, τις στάσεις, την κατανόηση, την αποδοχή, τη συνεργασία, τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα, που αναπτύσσονται μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στο σχολικό, αλλά και στο κοινωνικό περιβάλλον. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών χωρίς αναπηρία προς τα παιδιά με αναπηρία και τις στάσεις που εκδηλώνουν, είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται και κατανοούν την αναπηρία. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα περιέχει θεωρία σχετικά με τις διάφορες μορφές αναπηριών και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, τα προβλήματα συμπεριφοράς και την αδυναμία κατανόησης της αναπηρίας από τα μικρά παιδιά. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εργαστήρι δραματοποίησης με ερέθισμα ένα παραμύθι σχετικό με την αναπηρία. Ευελπιστούμε, ότι το σεμινάριο θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης της πολύπλευρης στήριξης των παιδιών με αναπηρία στην καθημερινότητα, μεταβάλλοντας τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές των παιδιών με τυπική ανάπτυξη.

Επίσης, θα παρέχει γνώση για τη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων από τους εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, τα οποία θα είναι σε θέση να άρουν τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και να βελτιώσουν τη συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση μαθητών με και χωρίς αναπηρία. Τέλος, θα δοθούν προτάσεις υλοποίησης προγραμμάτων που θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του σχολείου, αλλά και ενός θεατρικού εργαστηρίου, βοηθώντας σημαντικά στην υλοποίηση ενός από τους σημαντικότερους στόχους του σχολείου και της κοινωνίας, την αποδοχή της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανόμενης και της αναπηρίας.

Στόχος Επιμόρφωσης

Σκοπός της συγκεκριμένης επιμόρφωσης είναι οι συμμετέχοντες να καταφέρουν να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης με τη χρήση θεατρικών τεχνικών, και ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων. Στόχος των προγραμμάτων που θα εκπαιδευτούν να σχεδιάζουν είναι η προαγωγή ιδεών και συναισθημάτων όπως η φροντίδα, η κατανόηση, η αλληλοβοήθεια και οι αρμονικές σχέσεις με τους άλλους, ώστε να εκπαιδεύσουν τα μικρά παιδιά να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματα τους. Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να αναδείξει τη δύναμη της τέχνης του θεάτρου και του λόγου στην κατανόηση και αποδοχή της αναπηρίας.

Μαθησιακοί Στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες:

α. να αναγνωρίζουν στα παιδιά τις διαφορετικές μορφές αναπηρίας και αναπτυξιακών διαταραχών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
β. να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή θεατρικών τεχνικών και διαδραστικών δραστηριότητων που μπορούν να οδηγήσουν στην κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας ή της αναπηρίας.
γ. να είναι σε θέση να δημιουργούν και να εφαρμόζουν κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης με τη χρήση θεατρικών τεχνικών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση των διαφόρων μορφών αναπηρίας μέσα από την εφαρμογή θεατρικών τεχνικών. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, θεατρολόγους κ.α. που ενδιαφέρονται να εντάξουν τις θεατρικές τεχνικές στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διδάξουν με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο την αποδοχή και κατανόηση της αναπηρίας. Τέλος, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κατανοήσουν πως μπορούν να διαμορφώσουν τις πεποιθήσεις τις δικές τους και των άλλων, μέσα από τα παιχνίδια έκφρασης.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:
Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  30/11/2019

 • Ώρα Προσέλευσης

  10.00-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30-15.30

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Επαγγελματίες, Ψυχολόγοι, Εργο-Λογοθεραπευτές, Θεατρολόγοι, Φοιτητές

 • Μορφή

  Δια Ζώσης 

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  Φάκελος συνέδρου | Μπλοκ σημειώσεων | Στυλό

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:


Aperto Conference Hall

Employ | Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας


Λ. Καυταντζόγλου 14Α, Θεσσαλονίκη

Γραμμές Αστικής Συγκοινωνίας: 10, 11, 12, 31, 33, 39

Δίδακτρα:

45€
Για εγγραφές μέχρι 28/11/2019

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
55€
Για εγγραφές μέχρι 28/11/2019

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή
65€
Για εγγραφές από 29/11/2019 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αίτηση συμμετοχής:

Θεατρική Αγωγή | Θεσσαλονίκη

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
30 Νοεμβρίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

H Θεατρική Αγωγή στη συνεκπαίδευση των παιδιών με και χωρίς αναπηρία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέες Τεχνολογίες & Ειδικά Λογισμικά στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση

ΑΘΗΝΑ

Νέες Τεχνολογίες & Ειδικά Λογισμικά στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση

Εξειδικευμένο Επιστημονικό Σεμινάριο

7 Δεκεμβρίου

Διδακτική της Γλώσσας σε πολυγλωσσικές τάξεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διδακτική της Γλώσσας σε πολυγλωσσικές τάξεις

Επιστημονικό Σεμινάριο

14 Δεκεμβρίου

Δείτε τις προηγούμενες δράσεις δια βίου εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×