Menu
Η συμβολή της Ενσυναίσθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία

Η συμβολή της Ενσυναίσθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία

Περιγραφή

«Η διευκόλυνση της ουσιώδους μάθησης βασίζεται σε συγκεκριμένα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά, δηλαδή σε ορισμένες αναγκαίες και επαρκείς συνθήκες, οι οποίες υπάρχουν στη σχέση ανάμεσα στον διευκολυντή και τον μαθητή» . Αυτή είναι μια βασική διατύπωση του Carl Rogers, ο οποίος είναι ένας από τους πιο επιφανείς ψυχολόγους της γενιάς του και από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή. Υπήρξε ο θεμελιωτής της Προσωποκεντρικής προσέγγισης στην ψυχοθεραπεία, ενώ διατύπωσε μια βαθιά θεωρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένας παιδαγωγός να διευκολύνει τη μάθηση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ενσυναίσθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία» είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μας εισάγει στην έννοια της ενσυναίσθησης, η οποία αποδεδειγμένα πια σχετίζεται με καλύτερες εκβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από μία σειρά σύντομων βιωματικών ασκήσεων, θα αποσαφηνιστούν οι έννοιες της μαθητοκεντρικής διδασκαλίας, οι βασικές αρχές της μάθησης αλλά και θα αφουγκραστούμε την έννοια της ενσυναίσθησης, αναγνωρίζοντάς την ως μια δεξιότητα ζωής.

Μέσα από 3 θεματικές ενότητες και με ζωντανή αλληλεπίδραση, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, το μήνυμα που στέλνει ο τρόπος που ανταποκρίνονται στους μαθητές τους αλλά και το πόσο βοηθητικό ή όχι είναι αυτό.

Στόχος Επιμόρφωσης

Η ενσυναίσθηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του σχετίζεσθαι, είτε αυτό αφορά στις προσωπικές και φιλικές σχέσεις, είτε αφορά στον τρόπο που σχετιζόμαστε κατά την άσκηση του εκάστοτε επαγγέλματος.

Η διαδικασία της μάθησης είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία η οποία πολλές φορές εξουθενώνει τους εκπαιδευτικούς, καθιστώντας τους επιρρεπείς σε επαγγελματική εξουθένωση. Η δυσκολία της πειθαρχίας, των ορίων, της ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού υλικού και πολλά ακόμα, λειτουργούν ως τροχοπέδη για το ουσιαστικό σχετίζεσθαι του εκπαιδευτικού με το μαθητή.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ενσυναίσθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία» είναι να δημιουργήσει νέα ερεθίσματα γύρω από τις αξίες και τις βασικές αρχές της μάθησης, η οποία μπορεί να διευκολύνει τόσο τον παιδαγωγό όσο και το μαθητή. Στόχος είναι η δημιουργία μιας συνθήκης η οποία θα θέτει ως προτεραιότητα τον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε σχέσεις με τους μαθητές και αυτό γιατί ουσιαστικά το βασικό εργαλείο που διαθέτει ένας παιδαγωγός όταν μπαίνει μέσα στην τάξη, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Για το λόγο αυτό, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ενσυναίσθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία» και μέσα από σύντομες βιωματικές ασκήσεις θα δώσουμε έμφαση στο τι ακριβώς είναι η ενσυναίσθηση, για ποιο λόγο κουβεντιάζουμε γι ‘ αυτή, τι επίδραση έχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, και το πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να υιοθετήσει μια ενσυναισθητική στάση.

Μαθησιακοί Στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες/ουσες:
α. να αποσαφηνίσουν την έννοια της ενσυναίσθησης
β. να αναγνωρίσουν τις βασικές αρχές της μαθητοκεντρικής διδασκαλίας
γ. να αναγνωρίσουν τις αρχές της μάθησης κατά την προσωποκεντρική προσέγγιση
δ. να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με τους/τις μαθητές/τριες τους.
ε. να δημιουργήσουν ένα διευκολυντικό περιβάλλον μάθησης

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη δεξιότητα της ενσυναίσθησης, όπως αυτή προσδιορίζεται μέσα από την Προσωποκεντρική Προσέγγιση που θεμελίωσε ο Carl Rogers. Επιπλέον απευθύνεται σε όλους του επαγγελματίες που σχετίζονται με παιδιά και θέλουν να αφουγκραστούν τον τρόπο με τον οποίο η ενσυναίσθηση δρα καταλυτικά για τη δημιουργία ενός κλίματος που διευκολύνει τη μάθηση όσο και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με παιδιά.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Αναλυτικες Πληροφοριες

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Βασίλειος Κιοσσές Bsc. PgDip. PhD
Ψυχολόγος- Προσωποκεντρικός Θεραπευτής


Ο Βασίλης Κιοσσές είναι ψυχολόγος, προσωποκεντρικός θεραπευτής και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δημιούργησε το «Έλα στη Θέση μου, Γιατρέ!», την πρότυπη βιωματική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση, η οποία απέσπασε 3 βραβεία (μεταξύ των οποίων το International 2019 Global Person-Centered Innovation Award), ενώ είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Εταιρία Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Εκπαίδευσης. Δίδαξε το μάθημα «Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού-ασθενή» στο Ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2014 έως το 2017. Εργάζεται από το 2013 ως ψυχολόγος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς αλλά και ως ιδιώτης ψυχοθεραπευτής.  Έχει πλήθος παρουσιάσεων σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έχει και διεθνείς δημοσιεύσεις σχετικά με την ενσυναίσθηση.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  22/02/2020

 • Ώρα Προσέλευσης

  10.00-10.30

 • Ώρες Διεξαγωγής

  10.30-14.30

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Επαγγελματίες, Φοιτητές

 • Μορφή

  Δια Ζώσης 

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  Φάκελος συνέδρου | Μπλοκ σημειώσεων | Στυλό

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Το σεμινάριο της Employ ήταν για εμένα μια από τις αρτιότερες εκπαιδεύσεις που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια

Πετίκη Αφροδίτη

Άριστοι επιμορφωτές, ουσιαστική επιμόρφωση, άρτια διοργάνωση

Παπαδόπουλος Πέτρος

Μακράν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως εκπαιδευτικός

Στάμου Μάρα

Αν και πίστευα πως θα συμμετέχω σε μια απλή διάλεξη, στην πράξη παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο βιωματικό εργαστήριο. Μπράβο σας.

Στεφόπουλος Χρήστος

Χώρος Διεξαγωγής:


Aperto Conference Hall

Employ | Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας


Λ. Καυταντζόγλου 14Α, Θεσσαλονίκη

Γραμμές Αστικής Συγκοινωνίας: 10, 11, 12, 31, 33, 39

Δίδακτρα:

45€
Για εγγραφές μέχρι 20/02/20

Φοιτητές - Άνεργοι

Κανονική Συμμετοχή
55€
Για εγγραφές μέχρι 20/02/2020

Εκπαιδευτικοί

Επαγγελματίες

Ιδιώτες

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή
65€
Για εγγραφές από 21/02/2020 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αίτηση συμμετοχής:

Η ενσυναίσθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία | Θεσσαλονίκη

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε με ελληνικούς κεφαλαίους χαρακτήρες την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε άμεσα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο στα 2310.230545 | 211.7706766. (καθημερινά 09:00 - 19:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

Μπορείτε να προχωρήσετε σε πληρωμή του ποσού συμμετοχής είτε μέσω χρεωστικής/πιστωτικής/προπληρωμένης κάρτας, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Πιστωτική/Χρεωστική/Προπληρωμένη Κάρτα
μεταφέρεστε σε ασφαλές περιβάλλον (Stripe) για να ολοκληρώσετε την πληρωμή σας.

Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό
σας αποστέλλουμε στο email σας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να προχωρήσετε στην κατάθεση του ποσού συμμετοχής.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Πληρωμή

Invalid Input

Ημερομηνία:
22 Φεβρουαρίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο

Δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης

Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες να μαθαίνεις για τις επιμορφώσεις μας;
Γράψε μας το mail σου
×