Menu

4 Καινούριες τάσεις στα CV για το 2019

Έχετε ένα καλογραμμένο, εύκολο στην ανάγνωση και προσανατολισμένο στη θέση που ονειρεύεστε βιογραφικό σημείωμα, αλλά παρόλα αυτά δεν έχετε κληθεί για συνέντευξη; Το πρόβλημα είναι ότι, όταν πρόκειται για περιζήτητες θέσεις εργασίας, οι περισσότεροι σοβαροί υποψήφιοι θα ακολουθήσουν τις ίδιες αρχές ως προς τη σύνταξη του βιογραφικού. Πώς, λοιπόν, σκοπεύετε να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα τέλεια παρουσιαζόμενα έγγραφα;  Έτσι λοιπόν, σκοπεύοντας να κερδίσετε μια συνέντευξη για τη θέση που ονειρεύεστε θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις νέες τελευταίες τάσεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 4 σημαντικές νέες τάσεις στη «βιομηχανία» των βιογραφικών σημειωμάτων για να έχετε έτοιμο το βιογραφικό σας για το 2019 και όχι μόνο.

1. Video CVs

Βρισκόμαστε στο 2019… ποιος σας λέει ότι το βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή ή σε μορφή αρχείου pdf; Μέσα σε ένα σωρό προβλέψιμων ασπρόμαυρων εγγράφων, ένα βιογραφικό σημείωμα που συμπεριλαμβάνει ένα video είναι σίγουρο πως θα προσελκύσει την προσοχή του υπεύθυνου πρόσληψης προσωπικού.

Δεν χρειάζεται να καταχωρήσετε ολόκληρο το ιστορικό της επαγγελματικής σας εμπειρίας και εκπαίδευσης στο video που θα ετοιμάσετε. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα σύντομο, εύστοχο και ενδιαφέρον μονόλεπτο έως τρίλεπτο video, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με το αρχικό σας έγγραφο. Θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα κωδικό QR στο βιογραφικό σας σημείωμα για να καταστήσετε το video εύκολα προσβάσιμο στους εργοδότες.

Σκεφτείτε το ως μια έκδοση video του προσωπικού σας προφίλ. Μέσω του video, οι εν δυνάμει εργοδότες σας θα πρέπει να καταλάβουν γιατί είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση. Επίσης, θα πρέπει να αναδεικνύει τις πιο εντυπωσιακές ικανότητές σας και τα επιτεύγματά σας. Η αυτοπεποίθηση, η προσωπικότητα και το πάθος σας θα αναδειχθούν περισσότερο μέσα από ένα video παρά μέσα από ένα κείμενο, για αυτό αξίζει τον επιπλέον κόπο και χρόνο. Μην ξεχάσετε να είστε επαγγελματικά ντυμένοι και να βρείτε ένα κατάλληλο φόντο, όπως για παράδειγμα ο χώρος του γραφείου σας στο σπίτι – οι υπεύθυνοι πρόσληψης δεν θα ήθελα να δουν τα πεταμένα ρούχα στον καναπέ σας.

2. Προσωπικά ιστολόγια (blogs)
Το να διατηρείτε ένα blog δεν είναι απλά ένα χόμπι - είναι, επίσης, και ένας πολύ καλός τρόπος να αναδείξετε τις γραπτές και ψηφιακές σας δεξιότητες σε πιθανούς εργοδότες. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού θέλουν να βλέπουν υποψηφίους, οι οποίοι είναι δημιουργικοί και ενθουσιώδεις, ξεπερνώντας τα στενά όρια του υπαλλήλου ενός γραφείου. Έτσι, αν δεν το κάνετε ακόμα, κάντε το σαν μια από τις αλλαγές σας για την καινούργια χρονιά, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη από το blogging. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε διατηρώντας ένα blog σχετικά με το επαγγελματικό σας πεδίο για να αποδείξετε το ενδιαφέρον σας και την εις βάθος γνώση σας για το εν λόγω αντικείμενο.

Αλλά, τι γίνεται εάν το ιστολόγιό σας δεν είναι σχετικό με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση; Λοιπόν, μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, καλογραμμένη, την οποία αξίζει κάποιος να επισκεφθεί και με τη βέλτιστη προώθηση (SEO) επιδεικνύει μερικές σπουδαίες, σύγχρονες και μεταβιβάσιμες δεξιότητες, ούτως ή άλλως. Οπότε, φροντίστε να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

3. Κανάλια στο YouTube
Η δημιουργία περιεχομένου είναι μια από τις πιο περιζήτητες δεξιότητες αυτή την στιγμή. Έτσι, εάν έχετε ένα επιτυχημένο κανάλι στο YouTube, θα πρέπει σίγουρα να περηφανευτείτε για αυτό στο βιογραφικό σας. Έχοντας το θάρρος και το πάθος να προβάλλετε τον εαυτό σας στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε μια κοινότητα από οπαδούς είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού. Επιπλέον, εάν έχετε αποκτήσει υποστηρικτές, θα έχετε αποκτήσει και έξοχες δεξιότητες, συν τοις άλλοις. Σκεφτείτε την παραγωγή video, την επεξεργασία, τον σχεδιασμό, τις δημόσιες ομιλίες, την διαχείριση των κοινωνικών μέσων (social media) και το marketing. Εάν αποφασίσετε να καταχωρήσετε το κανάλι σας στο YouTube στο βιογραφικό σας σημείωμα, βεβαιωθείτε ότι όλα σας τα video είναι κατάλληλα για να τα δουν οι πιθανοί εργοδότες σας.

4. Συμπληρωματική δραστηριότητα
Στις μέρες μας, είναι φυσιολογικό οι ταλαντούχοι αυτοαπασχολούμενοι να έχουν μια επιτυχημένη συμπληρωματική δραστηριότητα παράλληλα με την κύριά τους εργασιακή απασχόληση. Οι άνθρωποι, συχνά, αφήνουν εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα την δευτερεύουσα εργασία τους. Αυτό, ίσως, οφείλεται στο γεγονός ότι φοβούνται να δείξουν ότι κουβαλούν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ή ότι, με κάποιον τρόπο, προδίδουν την αρχική τους απασχόληση. Αλλά αυτό, δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια!

Δείχνοντας ότι είστε ένας επιχειρηματίας με την ικανότητα να παίρνετε πρωτοβουλίες και να δεσμεύεστε με το να τα βγάζετε πέρα με πολλαπλές εργασίες και να κερδίζετε μόνοι σας τα χρήματα για να επιβιώσετε, είναι σίγουρο ότι θα τραβήξετε την προσοχή. Καταστήστε σαφές ότι η παράλληλη δραστηριότητά σας σάς έχει διαμορφώσει σε έναν άνθρωπο που ασχολείται ταυτόχρονα με πολλαπλές εργασίες αποκτώντας ένα ποικίλο φάσμα επιχειρηματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Μην ξεχάσετε, επίσης, να ποσοτικοποιήσετε τα επιτεύγματά σας από την παράλληλη δραστηριότητάς σας. Για παράδειγμα, εάν κερδίζετε επιπλέον εισόδημα με το να αρθρογραφείτε σε ιστολόγια τοπικών επιχειρήσεων, πόσο έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα του ιστοτόπου τους; Ίσως να έχετε μια διαδικτυακή επιχείρηση που σχεδιάζει διαφημιστικά φυλλάδια – βοήθησε αυτό τους πελάτες σας να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ή να κάνουν πωλήσεις; Να εστιάζετε στα αποτελέσματα αποδεικνύοντας τον αντίκτυπό τους στους πιθανούς εργοδότες σας.

Ενσωματώστε αυτές τις τάσεις στο βιογραφικό σας
Εάν θέλετε να μπείτε στο παιχνίδι αναζήτησης εργασίας το 2019 και έπειτα, ίσως να βεβαιωθείτε ότι συμβαδίζετε με τις καινούργιες τάσεις – καλή τύχη!

Πηγή: cv-library.co.uk

BannerSkakiera2018

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Αθηνα

T. 213 0360288 / 211 7706766

Θεσσαλονικη

T. 2310 230545 / 2310 230415

Θες έξυπνες συμβουλές για την καριέρα σου; Γράψε μας το mail σου
×