Menu
Πέντε Δεξιότητες Digital Marketing για το CV σου!

Πέντε Δεξιότητες Digital Marketing για το CV σου!

Το Digital Marketing αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, με αποτέλεσμα η ζήτηση για καταρτισμένο προσωπικό να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αντίστοιχα, αυξημένος είναι και ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Εάν λοιπόν, θέλεις να ξεχωρίσεις, φρόντισε οι ακόλουθες πέντε δεξιότητες να αναδεικνύονται στο βιογραφικό σου.

Copywriting
Το να γράφει κανείς με σκοπό την εμπλοκή και την πειθώ του αναγνώστη είναι μία επιθυμητή δεξιότητα για κάθε εργασιακή θέση. Συγκεκριμένα, μπορεί να γράφεις σε επίπεδο εσωτερικής επικοινωνίας μιας επιχείρησης, να ενημερώνεις τα social media ή να γράφεις σε κάποιο blog ή ιστοσελίδα. Όπως και να χει, το να επικοινωνείς αποτελεσματικά και να δελεάζεις τους συναδέλφους σου με τα κείμενά σου, είναι μία καίρια δεξιότητα. Επιδίωξε, λοιπόν, να αναδείξεις τη δεξιότητά σου αναφορικά με την παραγωγή ουσιώδους και ελκυστικού περιεχομένου.

SEO (Search Engine Optimisation)
Η βελτιστοποίηση σε μηχανές αναζήτησης αποτελεί μία εξίσου σημαντική δεξιότητα, καθώς το να εμφανίζεται κανείς πρώτος σε μία αναζήτηση στο Google δεν γίνεται δια μαγείας. Αντίθετα, έχει προηγηθεί έρευνα σε λέξεις-κλειδιά, πολύωρη ενασχόληση με αλγορίθμους και αρκετή πρακτική. Εύλογα, ολοένα και περισσότεροι εργοδότες αναζητούν προσωπικό που να γνωρίζει τον τρόπο/τρόπους μεγιστοποίησης των views και της αναγνωσιμότητας στα blogs και τις ιστοσελίδες τους.

Graphic Design
Προκειμένου κανείς να τραβήξει την προσοχή του κοινού σε ένα περιεχόμενο, τότε σίγουρα το συνοδεύει με ένα οπτικό στοιχείο. Το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι μία εικόνα, ένα GIF, ένα Infographic ή και ένα βίντεο. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται και το Graphic Design που εμπλέκει αναγνώστες/πελάτες σε μία αλληλεπιδραστική σχέση με γραφικά. Συνεπώς, προνόησε και ανέδειξε σχετικές δεξιότητες και γνώσεις λογισμικών/εργαλείων όπως το Adobe Photoshop, το Coreldraw και το Illustrator.

Social Media Management
Η κατανόηση ενός εύρους μέσων κοινωνικής δικτύωσης σίγουρα αποτελεί μία προστιθέμενη αξία στο βιογραφικό σου. Βέβαια, δεν μιλούμε για την προσωπική μας χρήση, αλλά για παραδείγματα όπου υπήρξε αποτελεσματική διαχείριση εταιρικών προφίλ. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στη γνώση χειρισμού, αλλά και στο ότι γνωρίζουμε τις νέες τάσεις (trends) και τεχνικές (π.χ. hashtags) για να προσελκύσουμε περισσότερους αναγνώστες. Εάν δεν έχουμε σχετική εμπειρία στον τομέα αυτό, τότε μπορούμε να σκεφθούμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα Social Media για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά μας.

Analysis

Η ανάλυση δεδομένων αποτελεί πεδίο ενδιαφέροντος για πολλές εταιρίες, με αποτέλεσμα η ανάγκη για κατανόηση της Στατιστικής να μεγιστοποιείται. Ο έλεγχος των τάσεων της αγοράς –ειδικά σε τομείς όπως οι πωλήσεις– και η χρήση αυτών των πληροφοριών για βελτιστοποίηση της μελλοντικής απόδοσης, αποτελεί μία υψηλής ζήτησης δεξιότητα. Αντίστοιχα, λοιπόν, θα πρέπει να αναδείξουμε τα εργαλεία και τα λογισμικά που γνωρίζουμε και έχουμε χειριστεί κατά το παρελθόν, αλλά και τα αποτελέσματα χρήσης τους.

Επιμέλεια Κειμένου: Νίκος Μουράτογλου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Employ | www.e-employ.gr

Πηγή

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Αθηνα

Φειδιππίδου 27, 11527
T. 213 0360288 / 211 7706766
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη

Λ.Καυταντζόγλου 14Α, 54639
T. 2310 230545 / 2310 230415
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θες έξυπνες συμβουλές για την καριέρα σου; Γράψε μας το mail σου
×