Menu
Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

Διαδικτυακό Σεμινάριο

Μέσα από το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί μια θεωρητική εισαγωγή των εκπαιδευτικών στις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη διδασκαλίας της δεύτερης/ξένης γλώσσας με ιδιαίτερη έμφαση: α) στην προσέγγιση CLIL/Content and Language Integrated Learning, β) στον σχεδιασμό παιγνιωδών δραστηριοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου και γ) στην καλλιέργεια στρατηγικών αποτελεσματικής επικοινωνίας. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα εστιάσουν στον διδακτικό σχεδιασμό και θα αναστοχαστούν σε σχέση με δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία και εκμάθηση της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στόχος Επιμόρφωσης

Με την παρακολούθηση και ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες
- θα εξοικειωθούν με προσεγγίσεις και μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε περιβάλλοντα με δίγλωσσους μαθητές ή μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία.
- θα έρθουν σε επαφή με στρατηγικές κατανόησης/παραγωγής προφορικού λόγου δίγλωσσων μαθητών ή μαθητών με μεταναστευτικό προφίλ καθώς επίσης και με τεχνικές ενίσχυσης στρατηγικών και των αντίστοιχων γλωσσικών δεξιοτήτων.
- θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία του κατάλληλου διδακτικού σχεδιασμού στην ολιστική καλλιέργεια της δεύτερης/ξένης γλώσσας
- θα αναγνωρίσουν τον ρόλο του μαθησιακού περιβάλλοντος στην καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων και στρατηγικών αποτελεσματικής επικοινωνίας των μαθητών στη δεύτερη/ξένη γλώσσα.

Σε ποιους απευθύνεται

- Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά πλαίσια.
- Αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
- Προπτυχιακούς & Μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και απόφοιτούς ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση μαθητών από άλλα πολιτισμικά πλαίσια.
- Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν υπό απόσπαση στο εξωτερικό και επιθυμούν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα
- Κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

DeiteAkomi

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Additional Info

Διοργανωτής:

logo

Με την ευγενική υποστήριξη:

paideia ergasia png2  filologikos istotopos


 

Θεματικές:

Εισηγητής/ες:
Εισηγητής/ες
Εισηγητές κείμενο:

Ο Ισαάκ Μ. Παπαδόπουλος είναι Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Αξιολογητής Γλωσσικών Δεξιοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας της Ιρλανδίας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης στην Ιταλία και στο University of Oregon στη Διδασκαλία της δεύτερης/ξένης γλώσσας σε μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες.


Επί του παρόντος, διδάσκει κι ερευνά στο School of Humanities μαθήματα διδακτικής μεθοδολογίας της δεύτερης/ξένης γλώσσας και διαπολιτισμικής επικοινωνίας ενώ αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του Κέντρου Γλώσσας & Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διδασκαλία της δεύτερης/ξένης γλώσσας, τη δίγλωσση/πολύγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και την αξιολόγηση και ανάπτυξη του προφορικού/γραπτού λόγου. Τέλος, αποτελεί κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει δημοσιεύσει κεφάλαια συλλογικών τόμων & εργασίες μόνος του ή από κοινού με άλλους ερευνητές σε αρκετά διεθνή και ελληνική έγκριτα περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!


Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.


Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.


Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.


Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής

  09/02/2019

 • Ώρα Σύνδεσης

  10.45-11.00

 • Ώρες Διεξαγωγής

  11.00 – 14.15

 • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Νηπιαγωγοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Φοιτητές

 • Μορφή

  Webinar

 • Πιστοποίηση

  Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ

 • Επιστημονικό Υλικό

  Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

 • Πρόσθετες Παροχές

  -

Συχνές Ερωτήσεις:
Testimonials:

Χώρος Διεξαγωγής:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Δίδακτρα:

Αίτηση συμμετοχής:

Η διδασκαλία της ελληνικής | Διαδικτυακά

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Για να συμμετέχετε συμπληρώστε σωστά την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής και θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο για πληροφορίες στα 2310.230545 | 211.7706766.
(καθημερινά 09:00 - 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
Invalid Input

E-MAIL*
Invalid Input

ΣΠΟΥΔΕΣ*
Invalid Input

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;*
Invalid Input

ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;*
Invalid Input

Invalid Input

Ημερομηνία:
09 Φεβρουαρίου
Τόπος διεξαγωγής:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
Διοργάνωση:
Επιστημονικό Σεμινάριο

Our next events

Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

Επιστημονικό Σεμινάριο

09 Φεβρουαρίου

Αρχαία Ελληνικά και Μαθησιακές Δυσκολίες

ΑΘΗΝΑ

Αρχαία Ελληνικά και Μαθησιακές Δυσκολίες

Επιστημονικό Σεμινάριο

2 Μαρτίου

Past Lifelong Learning events

ATHENS

27, Fidipidou str., 11527
Ampelokipi
T. +30213 0360288/ 211 7706766 
F. +30211 7704544
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

THESSALONIKI

97, Vas. Olgas str.
54632
T. +302310 230545
F. +302310 230545
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

You want to receive info about our seminars?
Subscribe here
×